Tekuzem Ücretsiz Dene

Ramazan Ayı için Ders Çalışma Tüyoları

Ramazan Ayı için Ders Çalışma Tüyoları

Öğrencilerimizden  ramazanda nasıl ders çalışmalıyım gibi soruları sıklıkla duyar olduk. Sizler için  Ramazan ayında, oruçluyken nasıl ders çalışılır sorusunu madde madde yanıtlayalım:

 

1. Sınavınıza aylar kaldı. Bu sebeple toplam ders çalışma sürenizi 7 saatin altına düşürmemeye çalışın.

 

 

2. Sabah saat 12.00’de veya 12.30’da kalkıp o gün deneme yapacaksak denemeye, yapmayacaksak da ders çalışmaya başlayabiliriz. Bu saatlerde deneme yapmışsak denemenin analizi ve fazla ezber gerektirmeyen tekrara yönelik dersler çalışmamız daha isabetli olacaktır.

 

 

3. Açlığın yoğun hissedildiği öğleden sona vakitlerini daha çok kitap okumaya, paragraf çözmeye ayırmamız daha sağlıklı olacaktır. Enerjimizin tükendiği bu saatlerde zorlandığımız konuların çalışmalarını yapmak verimsizleşmeyi de beraberinde getirecektir.

 

 

4. Sonrasında iftar saatine kadar istirahate çekilebiliriz. Vücut ve beynin dinlenmesine de bir o kadar ihtiyacımız olduğu unutulmamalıdır.

 

 

5. Öncelikle iftarlarda aşırı yemek ve içmekten sakının. Dopdolu bir mide ile çalışmaya oturmak yapılabilecek en kötü hatalardan biridir. Karnımızı doyuracak kadar yemeliyiz ki ders çalışmak için kendimizi hızlı bir şekilde toparlayabilelim. Sonrasında ise sahur vaktine kadar eksiklerinize yönelik bir çalışma programı uygulayabilirsiniz.

 

 

 

6. Sahur vaktine kadar olan sürede en yoğun ve en verimli çalışmalarımızı yapacağımız için; sahurdan sonra öğle saatine kadar uyumanızda bir sakınca yoktur.

 

 

Sizler de bu tavsiyelere uyarak ideal ders çalışma programının gerekliliklerini yerine getirebilirsiniz. Sınav hazırlığınızın en yoğun olduğu bu dönemde hepinize gönülden başarılar ve hayırlı Ramazanlar dileriz.

 

 

 

Yorum Bırak
Tekuzem Whatsapp Hattı