"Önce hangi konudan başlamalı? Ben mevzuattan başladım acaba tarihten mi başlasaydım? Birkaç gün geçince her şeyi unutuyorum, nasıl bir yöntem izlenmeli?" Diye aklınızda soru işaretleri mi var?
Gelin tüm bu soruları birlikte cevaplayalım.
- Öncelikle eksiğinizi çok iyi tespit ederek sınav hazırlığına başlamalısınız. Eksik olduğunuz konuya yoğunlaşmanız sizi çok büyük bir yükten kurtaracaktır.
- Konu dağılımı aşağıdaki gibidir.
Bu tabloya baktığımızda en çok soru çıkan Türkçe Dilbilgisi, Genel Kültür, T.C. Anayasası, 652 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK konuları da önceliğimizde olmalı.
- Test tekniğine dayalı sınavlarda başarı elde edebilmek için bol soru çözmek gerekir. Eksiğimizi ancak bu şekilde tespit edebilir, pratikliği kazanabiliriz. Çok soru çözen aday sınavda zaman problemiyle de karşılaşmaz.
- Soru çözdükten sonra mutlaka yanlış cevapladığınız ya da boş bıraktığınız soruların doğru cevaplarını öğrenin ve not edin. Bu da bir çeşit konu çalışma yöntemidir. Yanlışların doğru cevabını öğrenen aday aynı soruyla karşılaştığında tekrar aynı hatayı yapmaz.
- Sınav süresi 75 dk’dır ve sınavda 60 soru yer almaktadır. Yani bilginin yanında hızı da ölçen bir sınava gireceksiniz. Dolayısıyla çok fazla soru çözmek size soru pratikliği kazandıracak ve sınavda yetiştirememe riskiyle karşılaşmanızı önleyecektir.
- Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak, doğru cevaplar dikkate alınarak 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır.
- Siz de bu teknikleri uygulayarak sınavdan yeterli puanı alabilirsiniz. Yeter ki; planlı, sistemli ve en önemlisi isteyerek çalışın.
MEB Şube Müdürlüğü Sınavına Profesyonel Bir Ekiple Hazırlanmak için Online Kursumuzu İnceleyebilirsiniz. Nerede Yaşarsanız Yaşayın, Evinizden Canlı Derslerle Sınav Konularını ve Soru Tarzlarını Öğreneceğiniz Eğitim Programımız Hakkında Ücretsiz-Detaylı Bilgi Almak için Formu Doldurunuz: https://goo.gl/b1ChZ1
444 5 835 (TEK) www.tekuzem.com