Başlaması zor, bitirmesi zor; ama emek verilince de ömürlük karşılık alınan bir süreç KPSS…
Peki bu kadar önemli bir süreç daha kolay hale getirilemez mi? Milyonlarca öğrencinin girdiği bu sınavda tek formül çok çalışmak mı? İşte hayatınızın dönüm noktası olabilen KPSS süreci ile ilgili sizi başarıya götürecek önemli tüyolar!
Çok Değil Verimli Çalışmak
KPSS’de başarılı olmak için ders çalışmak temel şarttır; ancak çok fazla sayıda öğrenci çok çalıştığı halde istediği puanı alamamaktadır. İşte tam da burada sıkça duyduğumuz 'Verimli Çalışmak' kavramı ortaya çıkıyor. Peki nedir verimli çalışmak, eğer sabit bir kuralı varsa neden herkes bunu uygulayıp başarılı olamıyor? Çünkü her öğrencinin öğrenme yapısı farklıdır ve bu yapıya uygun çalıştığında verimli çalışmayı başarmış olur. Bu sebeple Türkiye 1.’sinin uyguladığı yöntemin aynısını uygulayanlar başarılı olamayabiliyor. Zeka türü, unutma hızı, psikolojik yapı, odaklanma düzeyi gibi birçok özelliğinize uygun çalıştığınızda, öğrenmeniz çok daha kolay ve kalıcı hale gelecektir. Hala öğrenme karakterinizi ve nasıl verimli çalışacağınızı bilmiyorsanız Tekuzem Eğitim Analizi’ne ücretsiz katılabilirsiniz.
Ücretsiz Eğitim Analizine katılmak için tıklayın.
Seviyeye Uygun Çalışmak
KPSS sürecinde yaygın olarak, önce konu çalışılır sonra soru çözülür. Peki bu kavram herkes için ve her konu için geçerli midi? İyi olduğunuz bir konuda konu anlatımına çalışmak sizin için zaman ve emek kaybı olmaz mı? Ya da temelini öğrenemediğiniz bir konuda soru çözmeniz ne kadar verimli olabilir?
KPSS’de başarılı olmak için konulardaki seviyenizi analiz etmeli ve seviyenize uygun çalışmalısınız. Temeliniz yoksa önce ön hazırlık yaparak konuya ait kavramları oturtmalısınız. Konuya hakimseniz tekrar edip konuyu hatırladıktan sonra soru çözümüne geçmelisiniz.
Konulardaki seviyenizi tespit edip hangi konuda hangi çalışmayı yapmanız gerektiğini öğrenmek için Tekuzem Seviye Belirleme Sınavları’na ÜCRETSİZ katılabilirsiniz.
Ücretsiz Seviye Belirleme Sınavına katılmak için tıklayın
Programlı İlerlemek
KPSS’de yüksek başarı elde eden öğrencilerin çalışma yöntemleri birbirinden farklı olabilir. Fakat hepsinin tek ortak özelliği düzenli ve programlı çalışmaktır. Verimli bir çalışma programı için olmazsa olmaz kriterlerden biri ise; çalışmaya ayırdığınız süre, ihtiyacınız olan sürenin çok altında veya çok üstünde olmamalıdır. İkinci önemli kriter de çalışma programınızın yıl boyu sabit değil performansınıza göre haftalık güncellenebilir olmasıdır. Sene başında büyük bir kararlılıkla başlanan; ancak birkaç hafta sonra bırakılan programlar hazırlanırken genelde bu 2 kriter göz ardı edilmektedir.
Haftalık kaç saat çalışmanız gerektiğini öğrenmek ve seviyenize uygun 1 haftalık çalışma programını ücretsiz hazırlamak için tıklayın.
Çalışmaları Kontrol Edip Strateji Geliştirmek
KPSS sonucunuzun hayal kırıklığı olmaması için gidişatınızı önceden kontrol etmeniz ve gerekliyse programınızda revizeler yapmanız oldukça önemlidir. Programınıza uyarak çalışıyor olabilirsiniz; ancak çalıştığınız konuları öğrendiniz mi? Kalan zamanda diğer konular yetişebilecek mi? Eğer yetişmezse hangi konuları neye göre önceliklendirmelisiniz? İşte bu kontrolü sağladığınızda hedefe ulaşmanızda riskler varsa bile bunları önceden tespit etmiş ve çözümlendirmiş olabilirsiniz.
Sonuç olarak kendinizi ve sınavı tanıyıp planlı ilerlediğinizde, KPSS’nin korkulacak veya karmaşık bir süreç olmadığını göreceksiniz. Siz de KPSS çalışmalarınızı 90+ puan alacak şekilde planlayabilmek için Tekuzem Öğrenci Koçları ile ücretsiz görüşebilirsiniz.
Öğrenci Koçu ile 1 seans ücretsiz görüşmek için tıklayın.