Size en uygun Uzaktan Eğitim Programını öğrenmek için hemen Formu Doldurun. SİZİ ARAYALIM
×
Tekuzem Ücretsiz Dene

Ders Çalışmaya Oturmak için 3 Yöntem

Ders Çalışmaya Oturmak için 3 Yöntem

Sınav hazırlığı olan hemen herkesin yakındığı konulardan biridir ders çalışamamak. Ya çok yorgun hissederiz, ya vaktimiz olmaz, ya işimiz vardır… Kısaca ders çalışmamak için çok bahanemiz olur. Eğer çalışan bir birey iseniz; işten vakit bulamıyorum dersiniz. Haklısınız da. İş ile sınava hazırlık sürecini yürütmek gerçekten kolay bir iş değil. Ama idealleriniz var. Bu idealler şu an bulunduğunuz işte devam etmek olsaydı sınava hazırlanma sürecine hiç girmezdiniz. Ulaşılması zor gibi gözüken idealleriniz sizin için asla imkansız değildir. Öncelikle inanç, biraz fedakarlık ve elinizden gelenin fazlasında bir çaba ile hedefinize sandığınızdan çok daha kolay ulaşacağınızdan emin olabilirsiniz.

1- Kendinizi Hırslandırmak İçin Elinizden Geleni Yapın!

Geceleri vicdan muhasebesi yapın. Bugün üzerime düşen görevleri yaptım mı? Az maaş alıyorum, hakkım olan değeri almıyorum, sevdiğim işi yapmıyorum, okudum ama kendi alanımla ilgili bir meslek sahibi değilim gibi kendinize uygun seçenekleri kullanarak vicdanen rahatsızlık duyarak ders çalışmanız gerektiğini kendinize hissettirin. Bu durum sizi rahatsız ettikçe ders çalışmaya başlama isteğiniz de o kadar artacaktır.

2- Ders Çalışmayı Eğlenceli Hale Getirin!

Bu sayede daha çok yol katedebilirsiniz. Günlük programlar ve çizelgeler de ders çalışmanızı kolaylaştıracaktır. Notlarınızı okurken birilerinin sizi dinlediğini hayal edebilirsiniz. Ders çalışırken, istediğiniz kadroya atanmış olduğunuzu ve masanızda çalışma yaptığınızı hayal edebilirsiniz. Hayal dünyanızı beslerken aynı zamanda çalıştığınız dersten keyif almış olacaksınız.

3- Konunun Sonuna Geldiğiniz ve Tüm Zorlukların Bittiği Günü Hayal Edin.

Ders çalışmaya başlama isteksizliğimizin nedenlerinden biri de sonunu getiremeyecek olacağımızı düşünmemizdir. Yarım bırakacağınızı düşünerek başlarsanız, hep yarım kalacaktır. Sonu hayal ederek başlayın. Kitabın son kapağına geldiğinizi, çözdüğünüz son deneme sınavını, son sorunuzu keyifle çözdüğünüz o günü düşünün. Bu, sizin başlama hevesinizi arttıracaktır. Hem boşuna mı demişler: ‘’Başlamak bitirmenin yarısıdır’’ diye.

Çünkü başlamak, tohum ekmektir. İnancınızı devam ettirmektir. Şu an bu yazıyı okuyorsanız bile çoktan ‘’başladınız’’ bile. Şimdi ise; sıra bitirmekte..

 

Yorum Bırak
Tekuzem Whatsapp Hattı