Adalet Bakanlığınca, yazılı ve sözlü sınavlar ile 5-9 uncu dereceli kadrolara 1100 adet İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcısı açıktan ve naklen alınacaktır.
Yazılı sınav, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 22 Kasım 2020 Pazar günü aşağıda belirtilen sınav merkezlerinde yapılacaktır.
010 Adana,
062 Ankara,
070 Antalya,
160 Bursa,
210 Diyarbakır,
250 Erzurum,
270 Gaziantep,
341 İstanbul - 1 ( Kadıköy/Maltepe/Ataşehir),
343 İstanbul - 2 (Beyoğlu/Şişli/Beşiktaş/Kâğıthane/Sarıyer),
352 İzmir,
380 Kayseri,
420 Konya,
440 Malatya,
550 Samsun,
610 Trabzon,
650 Van,
Sınav, saat 13:45’te başlayacak ve 105 dakika sürecektir. Adaylar, saat 13:30 dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.
Sınava başvurular 29 Eylül-6 Ekim 2020 tarihleri arasında, elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) alınacaktır.
Başvuru merkezleri listesi başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinde sınava başvuru bilgileri içerisinde yer alacaktır. ÖSYM başvuru merkezleri başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklardır.
- Sınavda adaylara, 35 sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile 45 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanacaktır.
Testler aşağıda belirtilen konular ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır:
Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi:
a) Türkçe , (10)
b) Matematik (10)
c) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi , (5)
d) Türk Kültür ve Medeniyetleri , (5)
e) Temel Yurttaşlık Bilgisi , (5)
Alan Bilgisi Testi:
a) Türk Ticaret Kanununun başlangıç hükümleri, tacirleri düzenleyen birinci kitabın birinci kısmı, ticaret şirketlerinin genel hükümlerini düzenleyen ikinci kitabın birinci kısmı, kıymetli evrakı düzenleyen üçüncü kitabı ve deniz ticaretinde cebri icraya ilişkin özel hükümleri düzenleyen beşinci kitabın sekizinci kısmı , (8)
b) İcra ve İflâs Kanunu, İcra ve İflâs Kanununun Tatbikatına Dair Nizamname, İcra ve İflâs Kanunu Yönetmeliği , (12)
c) Harçlar Kanunu, Damga Vergisi Kanunu ve Katma Değer Vergisi Kanunu , (9)
d) Türk Borçlar Kanununun genel hükümlerini düzenleyen birinci kısmı , (8)
e) Hukuk Muhakemeleri Kanunu, Bölge Adliye ve Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri İle Cumhuriyet Başsavcılıkları İdari ve Yazı İşleri Hizmetlerinin Yürütülmesine Dair Yönetmeliğin Dördüncü Kısmı, Tebligat Kanunu ve Tebligat Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik. (8)
Alan bilgisi testinde her alt konudan soru yer almayabilecektir.
Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.
Yazılı sınavda yüz tam puan üzerinden Genel Başarı Puanı en az yetmiş puan almak kaydıyla en yüksek puan alandan başlamak üzere, sınav ilanında belirtilen kadro sayısının (1100) bir katı fazlası (2200) aday Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak sözlü sınava çağrılmaya hak kazanır.
Yazılı sınavı kazanan en düşük puana sahip adayla aynı puanı alanlar da (2200’üncü aday ile aynı puanı alan diğer adaylar) sözlü sınava çağrılacaktır.
Yazılı ve sözlü sınav sonucunda başarılı olan adayların atanmaları kur’a ile yapılacaktır.
Sözlü sınav tarihleri, nihai sonuçlar ile kur’a günü ve yeri Adalet Bakanlığı'nın internet sitesinden ayrıca duyurulacaktır.