Size en uygun Uzaktan Eğitim Programını öğrenmek için hemen Formu Doldurun. SİZİ ARAYALIM
×
Tekuzem Ücretsiz Dene

2020-MEB-EKYS Duyurusu Yayımlandı!

 

15.03.2020 Pazar günü Saat: 10:15 de yapılacak olan Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavına;

-30.01.2020 tarihine göre adaylık dahil en az iki yıl öğretmen olarak görev yapmış olan adaylar,

-başvurularını 22-30 Ocak 2020 tarihleri arasında bir başvuru merkezinden veya https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapacak

-ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaktır.

-Geç başvuru günü, 13 Şubat 2020 tarihidir.


Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat) olacaktır. Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

 

BAŞVURU ŞARTLARI

Müdür ve müdür yardımcılığına ilk defa görevlendirilecekler için yazılı sınava Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinin 5, 6 ve 7'nci maddelerinde belirtilen genel ve özel şartları taşıyan adaylar başvuruda bulunabilecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinin 7'nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde; "Adaylık dahil en az iki yıl öğretmen olarak görev yapmış olmak," hükmü yer almaktadır.

Bu sürenin hesaplanmasında; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmenlik, asker öğretmenlik, yıllık izin, hastalık izni ve aylıksız izinde geçen sürelerin tamamı değerlendirilecektir. Sürenin hesabında; yazılı sınava başvuru tarihinin son günü olan 30/01/2020 tarihi esas alınacaktır.
 

 

Duyurunun tamamı için tıklayın

 

MEB EKYS Online hazırlık kursu hakkında bilgi almak için tıklayın   

Yorumunuzu Bırakın
Tekuzem Whatsapp Hattı