Size en uygun Uzaktan Eğitim Programını öğrenmek için hemen Formu Doldurun. SİZİ ARAYALIM
×
Tekuzem Ücretsiz Dene

2018 YDS İlkbahar Dönemi Başvuruları Bugün Başladı! Peki Başvuruda Nelere Dikkat Edilmelidir?

İLKBAHAR DÖNEMİ BAŞVURU TARİHLERİ : 7-15 Şubat 2018
İLKBAHAR DÖNEMİ SINAV TARİHİ, SAATİ VE SÜRESİ : 1 Nisan 2018, 10.15, 3 saat (180 dakika)
SONBAHAR DÖNEMİ BAŞVURU TARİHLERİ : 18-26 Temmuz
2018 SONBAHAR DÖNEMİ SINAV TARİHİ, SAATİ VE SÜRESİ : 9 Eylül 2018, 10.15, 3 saat (180 dakika)
SINAV ÜCRETİ : 100,00 TL
BAŞVURU HİZMETİ ÜCRETİ : 5,00 TL
YDS İlkbahar Dönemi GEÇ BAŞVURU GÜNÜ : 28 Şubat 2018 (Sınav ücreti aynı gün ödenir.)
YDS Sonbahar Dönemi GEÇ BAŞVURU GÜNÜ : 8 Ağustos 2018 (Sınav ücreti aynı gün ödenir.)
YDS GEÇ BAŞVURU SINAV ÜCRETİ : 150,00 TL
 
Sınava; kadro karşılık gösterilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalışan personel dâhil olmak üzere, aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu, 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanunu, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu ve 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu hükümlerine göre almakta olan personel katılabilir.
 
Ayrıca yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler, üniversitelerce kendilerinden YDS puanı istenen öğrenciler ve diğer adaylar da bu sınava katılabilir.

Yurt Dışında Görevlendirilecek Memurların Seçim Esaslarına Dair Yönetmelik'in değişik 7. maddesi gereğince, kamu kurum ve kuruluşlarınca yurt dışı teşkilatında sürekli göreve atanacak memurlar ile diğer görevlilerin de bu sınava girmesi gerekmektedir.
Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli statüde çalışacak
 
a) Mütercim veya tercümanların işe başlatılabilmeleri için diğer şartlar yanında yabancı dil bilgilerinin asgari (B) düzeyinde,
 
b) Çözümleyici ve programcıların ise işe başlatılabilmeleri için diğer şartlar yanında İngilizce dil bilgilerinin asgari (D) düzeyinde olması gerekmektedir.

ÖSYM tarafından, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) kapsamında alan sınavı yapılmayan yabancı dillerdeki alanlarda (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarında MEB tarafından 2018 yılında, YDS İlkbahar Dönemi/e-YDS sonuçlarından oluşturulan KPSS puan türü (KPSSP120) kullanılacağından adayların mezun olduğu yükseköğretim programına uygun yabancı dilde 2018-YDS İlkbahar Dönemi sınavına veya e-YDS’ye katılarak öğretmen atamasında kullanılacak KPSS puanlarının hesaplanmasını sağlamaları gerekmektedir.
 

15 Şubat 2018 tarihine kadar başvurular devam edecek olup, bireysel olarak internet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemine (https://ais.osym.gov.tr) T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını buradaki açıklamalar doğrultusunda yapacak ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru, başvuru süresinin son günü, saat 23.59’da sona erecektir.
Yorumunuzu Bırakın
Tekuzem Whatsapp Hattı