Size en uygun Uzaktan Eğitim Programını öğrenmek için hemen Formu Doldurun. SİZİ ARAYALIM
×
Tekuzem Ücretsiz Dene

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre 20 Kasım Cuma saat 20.00'den itibaren geçerli olmak üzere uygulanacak kısıtlamalar nelerdir?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre 20 Kasım Cuma saat 20.00'den itibaren geçerli olmak üzere uygulanacak kısıtlamalar şu şekildedir:

 

Resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetleri, 31 Aralık 2020 tarihine kadar UZAKTAN EĞİTİM yoluyla devam edecektir.

 

Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri arasında dışarı çıkmak serbest, bu saatler dışında sokağa çıkmak koronavirüs önlemleri kapsamında yeni bir karara kadar yasaktır.

Genelgeye göre; 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00 ile 13.00 saatleri, 20 yaş altı vatandaşlar ise; 13.00 ile 16.00 saatleri arasında sokağa çıkabileceklerdir.

 

Alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri 20 Kasım Cuma saat 20.00'den geçerli olacak şekilde saat 10.00 ila 20.00 arasında hizmet sunabileceklerdir.

 

Restoran, lokanta ve online yemek sipariş firmalarınca saat 20.00'den sonra sadece telefon ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecektir.

 

Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı sürelerde vatandaşların özel araçlarıyla şehir içi ya da şehirler arası seyahate çıkmamaları esas olacak, istisnai durumlarda izin alanlar özel araçlarıyla seyahat edebileceklerdir.

 

ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacağını belgeleyenler ile sınav görevlileri sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaklardır.

 

Seyircisiz oynanacak spor müsabakalarındaki görevliler, şehirler arası toplu ulaşım aracı görevlileri ile bu araçlarla seyahat edeceğini belgeleyenler kısıtlamadan muaf olacaklardır.

 

Sinema salonları 31 aralık 2020 tarihine kadar, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetleri ise yeni bir karar alınıncaya kadar durdurulacaktır. Ayrıca daha önce faaliyetleri durdurulan nargile salonları ile ilgili uygulama devam edecektir.

Yorumunuzu Bırakın
Tekuzem Whatsapp Hattı