Size en uygun Uzaktan Eğitim Programını öğrenmek için hemen Formu Doldurun. SİZİ ARAYALIM
×
Tekuzem Ücretsiz Dene

ÖSYM İlk Defa E-ALES Yapacak!

Yılda İki Defa E-ALES Yapılacak!
 
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, yılda iki defa yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na ek oalrak yılda iki defa da e-ALES yapılma kararı alındığını belirtti.
 
Özer, 2018’de yapılacak e-ALES sınav tarihlerini 1 Temmuz 2018 ve 30 Eylül 2018 olarak açıkladı.
 

Prof. Dr. Özer, ÖSYM olarak daha önce de 2018 yılında yapılacak ALES sınavlarında ‘1000 altı kota’ uygulamasının kaldırıldığını ve ALES sınavlarını 81 ilde yapma kararı aldığını açıkladıklarını söyledi.

Yeni uygulamayla bu imkâna ek olarak adaylara yılda iki defa da e-ALES sınav hizmeti sunulmuş olacağının altını çizen Özer, "ALES, üniversite mezunları için oldukça önemli bir sınav. ALES'in temelde üç kullanım amacı var. Birincisi, Türkiye'de üniversite veya yüksek teknoloji enstitülerinde lisansüstü )programlara öğrenci seçme ve yerleştirme amacıyla kullanılıyor. İkincisi, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi ve uzman gibi akademik kadrolara yapılacak atamalarda kullanılıyor. Üçüncüsü, yurtdışına burslu lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde kullanılıyor" dedi.

Yorumunuzu Bırakın
Tekuzem Whatsapp Hattı